onsdag den 30. december 2015
Inspiration: Tapas
I starten af december inviterede vi nogle gode venner på tapas. Og tapas er simpelthen en af mine yndlings anretninger.
Det kan varieres i det uendelige, og tilpasses alles smag. Vi lavede nogle retter selv, og supplerede med bla. pølser og ost.
Rød og grøn pesto
Oliven
Hjemmesyltede chili fyldt med flødeost. - Kan også købes i de fleste supermarkeder.
Ostefad - en hård ost fx. primadonna eller vesterhavsost, en blød ost fx. almindelig slæreost eller Port Salut, En skimmelost fx en brie, en smørreost fc. en hvidløgsost. Hertil vindruer, rødpeber, valnødder i honning og figenmarmelade.
Pølsefad - Ølpølser og peberbidder (kan fåes hos slagteren eller i store supermarkeder), chorizo i skiver hertil cornichioner.
Melon med parmaskinke - Skær melon i både, tag skrællen af og vikkel parmaskinke rundt om
Semi bagte tomater - Skær cherrytomter i halve. Lav en marinade af olie, hvidløg hakket fint, salt og basilikum. fordel marinaden udover tomaterne og bag dem ved 100 grader i 3-4 timer.
Saltmandler - 200 mandler, 2 dl fingervarmt vand, 3 spsk fint salt, 10 g. smør.
Læg mandlerne i vandet sammen med salt i ca. 15 min indtil salten er opløst. Lad mandlerne dryppe af i en sigte og fordel dem herefter på en bageplade med bagepapir sammen med smørret. bag i ca. 20 min ved 150 grader. Vend mandlerne 2-3 gange undervejs.
Blinis med creme fraiche og røget laks.
God nytår til jer alle, vi skrives ved i det nye år :)
Det kan varieres i det uendelige, og tilpasses alles smag. Vi lavede nogle retter selv, og supplerede med bla. pølser og ost.
Rød og grøn pesto
Oliven
Hjemmesyltede chili fyldt med flødeost. - Kan også købes i de fleste supermarkeder.
Ostefad - en hård ost fx. primadonna eller vesterhavsost, en blød ost fx. almindelig slæreost eller Port Salut, En skimmelost fx en brie, en smørreost fc. en hvidløgsost. Hertil vindruer, rødpeber, valnødder i honning og figenmarmelade.
Pølsefad - Ølpølser og peberbidder (kan fåes hos slagteren eller i store supermarkeder), chorizo i skiver hertil cornichioner.
Melon med parmaskinke - Skær melon i både, tag skrællen af og vikkel parmaskinke rundt om
Semi bagte tomater - Skær cherrytomter i halve. Lav en marinade af olie, hvidløg hakket fint, salt og basilikum. fordel marinaden udover tomaterne og bag dem ved 100 grader i 3-4 timer.
Saltmandler - 200 mandler, 2 dl fingervarmt vand, 3 spsk fint salt, 10 g. smør.
Læg mandlerne i vandet sammen med salt i ca. 15 min indtil salten er opløst. Lad mandlerne dryppe af i en sigte og fordel dem herefter på en bageplade med bagepapir sammen med smørret. bag i ca. 20 min ved 150 grader. Vend mandlerne 2-3 gange undervejs.
Blinis med creme fraiche og røget laks.
God nytår til jer alle, vi skrives ved i det nye år :)
// Ann
Etiketter:aftensmad,inspiration,Opskrift,tapas
Abonner på:
Kommentarer til indlægget
(Atom)
Søg i denne blog
Om Bloggen
I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.
Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.
Etiketter
Opskrift
(103)
inspiration
(53)
DIY
(52)
bagværk
(37)
Jul
(26)
Dessert
(25)
Kage
(22)
aftensmad
(22)
sommer
(18)
Efterår
(17)
Efterårsmad
(17)
Snack
(17)
Advent
(16)
Morgenmad
(16)
indretning
(13)
chokolade
(11)
Hækle
(10)
Foto
(9)
Garn
(9)
julepynt
(9)
forår
(8)
guide
(8)
sommermad
(8)
æbler
(8)
Gaver
(7)
Papir
(7)
naturensspisekammer
(7)
brunch
(6)
forret
(5)
Brombær
(4)
Hasselnødder
(4)
Rejse
(4)
frokost
(4)
varme drikke
(4)
Leveret af Blogger.
0 kommentarer:
Send en kommentar