tirsdag den 29. december 2015

Opskrift: Nytårs kanapéer


Er I kommet godt gennem juledagene? Knap har man spist juleresterne, førend nytårsmenuen skal planlægges. Jeg synes det kan være lidt svært at finde ud af hvad man skal servere som forret - det er som om at det er laks hvert år, og en traditionel nytårstorsk siger mig ikke så meget. Hvis I heller ikke gider laks eller torsk i år er her tre forslag til små kanapéer man kan servere, enten samlet som forret, eller til nytårstalen inden maden.



Mini BLT (Bacon-Lettuce-Tomato):
  • toastbrød
  • salat
  • parmaskinke
  • cherrytomater
  • mayonnaise
Rist brødet på begge sider, og stik det ud med en lille rund form. Smør et tyndt lagt mayonnaise på to skiver brød. Vask salaten og stik også den ud med den lille form. Halvér tomaten og skær et lille stykke af parmaskinken. Saml din mini sandwich - brød, salat, skinke, tomat, brød. Stik en tandstik igennem for at holde den samlet.



Butterdej med krebsehalesalat:
  • frossen butterdej
  • 1 æg
  • en bøtte krebsehaler i lage
  • purløg
  • creme fraiche
  • mayonnaise
  • lime
  • sort peber
Rul din optøede butterdej ud og skær eller stik den ud i små stykker. Pensl med et æg. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter, indtil den er puffet og gylden. Dræn krebsehalerne og hak dem groft. Vend dem sammen med et par spiseskefulde creme fraiche og 1 spsk mayonnaise. Hak en stor håndfuld purløg og vend i. Kom saften af en halv lime i og smag til med sort peber. Montér dine butterdejsstykker med lidt krebsehalesalat.



Butterdej med chilipølse og artiskokhjerter:
  • frossen butterdej
  • 1 æg
  • valnøddepesto
  • tapas chilipølse
  • marinerede artiskokhjerter
Følg samme fremgangsmåde med butterdejen som ovenfor. Smør pesto på dine butterdejsstykker, skær et stykke chilipølse og spid et stykke artiskokhjerte på. Hvis du ikke kan finde (eller har lyst til) chilipølse kan du finde en anden god tapas pølse eller spegepølse. 

En del af tingene kan laves i forvejen - butterdejen, det ristede brød, salat, krebsehalesalat - så du kun skal samle dem kort tid inden I skal spise. 


Hvad spiser I nytårsaften?

// Lea



0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.