fredag den 13. november 2015

Opskrift: Kastanje/chokoladekage


Jeg har igen i år været ude at samle kastanjer. Der er bare noget jeg godt kan lide ved at komme ud og finde/plukke lækre ting ude i naturen, som kan blive til de lækreste retter. Sidste år lavede Lea og jeg en græskar/kastanjesuppe og vi spiste også kastanjer bagt i ovnen med smør til.

Det med de bagte kastanjer gjorde jeg også i år. Vi havde inviteret gæster til kastanjefest og bød på både kastanjer med salt og smør, og den lækreste kastanje/chokoladekage.Kastanje kage. (en springform)

Kastanjelaget:
2 æggehvider (gem æggeblommerne til chokolademoussen)
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2 spsk flormelis
2 store æg
80 g moscovado sukker
80 g stuevarmt smør
80 g pureret kastanje. (kog kastanjerne møre i mælk. Del mælken fra og blend kastanjerne, tilføj mælk lidt efter lidt, til det har en lækker blød konsistens.)
50 g mel
lidt salt

Start med at tænde ovnen på 180 grader. Pisk æggehviderne stive med natron og bagepulver , tilføj herefter flormelis og pist til æggehviderne er blevet helt blanke, 
I en anden skål piskes æggene sammen med muscovado sukkeret indtil det er hvidt og luftigt. Tilsæt herefter det bløde smør og pisk til massen igen er jævn. Vend nu kastanjepuréen forsigtigt i ægge/sukkermassen og tilsæt melet og salt. Til sidst skal æggehviderne vendes forsigtigt i. 
Fordel massen i en smurt springform og bag i 7-10 min, til bunden er flot gylden. Lad bunden køle af.

Chokolademousse:
200 g god chokolade
1,2 dl og 1,6 dl fløde
2 æggeblommer
40 g sukker
korn fra ½ vaniljestang
2 blad husblas

Hæld 1,2 dl fløde i en skål og hak chokoladen groft og varm forsigtigt i microovnen, til fløden er så varm at chokoladen smelter når du røre i den. Giv den evt. lidt varme ad gangen så den ikke bliver for varm. Rør i fløden til alt chokoladen er smeltet og sæt herefter skålen til side.
Hæld æggeblommerne i en lille gryde og pisk sukkeret og vaniljekorn i. Rør i gryden mens den varmes ved mellem varme. sæt husblasten i blød i koldt vand. Pisk til sukkeret er opløst og massen er varm, Rør herefter husblasten ud heri. Tag herefter massen af varmen og bland det med den smeltede chokolade. Pisk resten af fløden og bland det med chokolademassen.
Når bunden er kold hældes chokolademoussen ud oven på bunden og sættes på køl i ca. 2 timer.

Chokolade ganache:
100 g god chokolade
30 smør
0,3 dl fløde

Hæld alle ingredienser i en skål og varm forsigtigt i microovnen til chokoladen starter med at smelte. Rør indtil chokoladen bliver glat og blank. Fordel ganachen ud over den kagen, når chokolademoussen har sat sig.

Kandiserede nødder:
80 g sukker
100 g nødder (her mandler og pistacienødder)

Varm en pande op med sukkeret, når sukkeret er smeltet og gyldent hældes nødderne ud over. Rør så nødderne bliver helt dækket af karamelmassen. Læg nødderne på et stykke bagepapir hvor det kan køle af. Hak herefter nødderne og pynt kagen med dem.

Så er det bare med at invitere gæsterne. Det er en ret tung sag, så der skal nogle gæster til, for at sætte den til livs.

God efterårsweekend til jer derude.
// Ann


0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.