fredag den 24. oktober 2014

Opskrift: græskarsuppe med kastanjerDenne gang har vi begivet os ud i noget, ingen af os har prøvet før. Altså, vi har været ude at finde kastanjer før, men vi har ikke været ude og kigge efter spisekastanjer og ingen af os har erfaring med at tilberede dem. 

Inden man tager på udflugt for at finde spisekastanjerne, er det meget godt lige at undersøge, hvordan de skiller sig ud fra de kastanjer vi alle kender, og har lavet kastanjedyr af som børn.


Både bladene på træet, kastanjeskallen og selve kastanjerne ser forskellige ud.
Bladene kan du se ovenfor.

Jeg har ikke lige et billede af skallen, men den er fyldt med mange, mange små spidse pigge. Hestekastanjer har også pigge, men der er ikke nær så mange og de er tykkere i bunden og er nemmere at håndtere end spisekastanjerne.


 Kastanjerne er ikke nær så runde, og har en "kvast" i toppen, hvor hestekastanjer bare er runde. Vi lod kastanjerne ligge et par dage, efter vi havde fundet dem, derefter blev de skyllet for sand, jord og andet snavs og tørret af i et viskestykke. Det er en meget god idé lige at tørre kastanjerne, da du efterfølgende skal skære et kryds i toppen af kastanjerne. Selvom kastanjerne er tørre skal man passe på fingrene.

Ingredienser:
  • ca 400 g hokkaido græskar i tern
  • 20-25 kastanjer
  • 2 gulerødder
  • 1 løg (jeg brugte rødløg)
  • ca 6 dl grøntsagsfond ( jeg brugte bare almindelig bouillon)
  • lidt fløde
  • lidt citronsaft
  • God bacon i tern
  • Salt

 

Det er vigtigt at lave krydset i kastanjen ellers kan de eksplodere i ovnen, da der ikke er noget sted dampen kan komme ud. Stil kastanjerne med krydset op af i et ildfast fad med ca. 1 cm salt i bunden.


Samtidig med at jeg bagte kastanjerne, smed jeg også græskaret i ovnen. Jeg delte det 3 og skrabede kernerne og det bløde kød der holder på kernerne ud. Du kan evt. gemme kernerne til at lave ristede græskarkerner.
Bag græskaret til det er blevet mørt, jeg gav både græskar og kastanjer ca. 25 min ved 200 grader. 


Det tager lang tid at skære krydserne i kastanjerne, men det tager rigtig lang tid at pille skallen af. Ellers var vi bare rigtig dårlige til det. Gode råd modtages gerne :)


Skær græskar, gulerødder og løg i grove tern. Svits løg og gulerødder og tilføj bouillonen og græskar. Lad det hele simre i ca. 15 min. Tilsæt kastanjerne og blend suppen til den er cremet. Smag til med fløde, citron og salt. Steg baconen dejlig sprød, så den er klar til at drysse ud over den færdige suppe.


Har du prøvet at lave mad med kastanjer før? Vi vil meget gerne høre, hvis du har inspiration til, hvad man ellers kan bruge kastanjer til.

// Ann

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.