fredag den 12. februar 2016

Opskrift: Chokolade donuts


Lidt inspiration til weekendhyggen.


Ingredienser, til ca. 10 mini donuts.
  • 3/4 dl + 2 spsk mel
  • 3 spsk usødet kakaopulver
  • ½ tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 3 spsk smør
  • 1 ½ tsk instant kaffepulver
  • 85 g hakket mørk chokolade
  • 1/2 dl rørsukker
  • en stor æggeblomme
  • ½ dl kærnemælk
  • 1 tsk vaniljepulver


Chokoladeglasur og krymmel
  • 2 dl flourmelis
  • ½ dl kakaopulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3-5 dl mælk eller vand
  • Krymmel, eller fx som her frysetørrede jordbær


Opskriften er egentlig beregnet til at bage donutsene i ovnen. Vi har et multijern, med udskiftelige plader til både vafler, toast, panini og mini donuts. Så istedet for at bage dem i ovnen, bagte vi dem i donutsjernet. Det er super nemt, og ret hurtigt. Jeg gav dem dog lidt længere tid, end timeren i jernet synes de skulle have.

Bland mel, kakaopulver, bagepulver og natron i en skål. Smelt forsigtigt smøren sammen med chokolade og kaffepulveret i en gryde, sluk for blusset og rør sukker og æggeblommen i. Bland til sidst vaniljepulver og kærnemælken i, og rør til dejen er jævn og glat.

Fyld hullerne i det varme donutsjern ca. halvt op med dej og luk låget i. Når jernet lyser grønt tjek om du synes donutsene har fået nok. Jeg gav mine et par minutter mere. Når de har fået nok åben jernet og lad dem stå i et par sekunder inden de flyttes over på et fad. Donutsene er meget chokoladekage agtige, og går nemt i stykker hvis man ikke er forsigtig med at flytte dem. Når de har kølet lidt bliver overfladen mere sprød, og de bliver mere robuste. 

Glasur:
Bland de tørre ingredienser i en skål og bland lidt efter lidt væsken i, indtil glasuren har den rette konsistens. 
Dyp donutsene i glasuren eller gør som her, brug en pose til at lave striber af glasur. Pynt med krymmel eller fx. frysetørrede jordbær.





Server dem fx. til en du holder af til Valentines dag, hvis du er til sådan en mærkedag. Eller gør som jeg...


... spis dem mens du hygger med et hækleprojekt. 
God weekend derude..
// Ann



0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.