fredag den 15. januar 2016

DIY: Snefnug


Der er måske nogen der vil synes det er julepynt, og det kan de også sagtens fungere som. Men nu da vi ikke rigtig så noget til sneen i december og den er begyndt at vælte ned her i januar, så synes jeg altså sagtens man kan lave disse fine snefnug og hænge dem til pynt på den troldegren man brugte til julepynt for et par uger siden.

Jeg er i hvert fald rigtig dårlig til at finde på hvad jeg skal hænge på min troldegren i de resterende 11 måneder af året. Så her et mit bud på hvad man i hvert fald kan bruge i vintermånederne.


Jeg har brugt en natron/kartoffelmels del, det giver de fineste hvide snefnug. Hvis man hellere vil bruge trylledej eller lignende og male dem efterfølgende kan man også det.

Natron/kartoffelmelsdej:

2 dl natron
1 dl kartoffelmel
1 1/4 dl vand

Bland alle ingredienserne i en gryde ved medium varme og rør det hele godt sammen. Når du rører virker massen både hård og blød på samme tid, afhængigt af hvor hurtigt du rører med skeen. Jo hurtigere du rører, jo hårde er massen.

Rør i ca. 5 min til massen begynder at koge, hvor den begynder at samle sig til en form for dej
Når dejen har samlet sig, tages den ud af gryden og lægges på et stykke bagepapir til det er kølet lidt af.

Når dejen er til at røre ved, er det bare med at finde kagerullen og dine kageudstikkere, eller udstikkere til marcipan/fondant.

Jeg brugte disse udstikkere der også laver et lille mønster ovenpå snefnuggene. Da jeg gerne vil hænge mine snefnug på troldegrenen, lavede jeg et hul i snefnuggene med en tyk nål, så jeg kunne få en sytråd igennem når de var helt tørre.


Lad figurene tørre i et par døgn, man kan tydeligt se, hvis snefnuggene ikke er tørre i midten, og så skal du vente lidt endnu inden du hænger dem op, ellers knækker de. Men når de først er tørre holder de rigtig fint.

Hvis i har en troldegren, hvad gør i resten af året? Har i noget pynt til påske eller lignende, eller bliver den pakket væk til næste år? 

// Ann

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.