onsdag den 4. november 2015

Opskrift: langtidshævet kartoffelbrød


Det er ret lækkert at sætte en brøddej til hævning fredag aften, så man kan lave lækkert nybagt brød til morgenmaden lørdag. 



Du skal bruge: 
300 g hvedemel
100 g havremel
100 g grahamsmel 
200 g kartofler
2 dl vand
3 dl mælk
15 g gær
1 spsk honning
2 tsk salt 

Skræl kartofler og skær dem i mindre tern, kog dem møre i vand og mælk. Lad blandingen køle af til ca. 37 grader. 

Opløs gæren i blandingen og tilføj efterfølgende de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen, den skal være blød og let klistret.

Lad dejen hæve i køleskabet natten over i en skål, hævekurv eller dejfad drysset med durumsmel.

Vend forsigtigt dejen ud af skålen og sæt brødet ind i en 250 grader forvarmet ovn. Skru straks ned til 220 grader. Lad brødet bage i ca. 25 min og køl herefter af på en bagerist. 



Hvad er dit yndlings hjemmebagte brød?

// Ann


0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.