mandag den 17. august 2015

Opskrift: friske forårsruller


I kender dem nok allerede, de friske forårsruller. Det var min bror der introducerede den for os, for snart nogle år siden, og det er sådan en dejlig let ret vi vender tilbage til igen og igen. 

Det er egentlig også en ret god ret til at tømme køleskabet med, da man jo egentlig bare kan bruge alle de forskellige grøntsager man har liggende og en rest kød, fisk eller noget helt andet. Det er kun fantasien der sætter grænserne. Da jeg var i København i foråret, var jeg på Papirøen til CPH Street food marked hvor vi bl.a. fik friske forårsruller med rødbede, det var noget så flot med den røde farve. Da vi besluttede os for at lave friske forårsruller den anden dag, var jeg på jagt efter rødbeder, så jeg kunne gøre dem kunsten efter, men jeg var i 4 butikker og kunne ikke finde dem nogle af stederne. Så jeg tænkte derfor at jeg nok var for tidligt på den... Men dagen efter havde Super Brugsen de fineste nye rødbeder med top på, så vi skulle bare lige have ventet en enkelt dag. 

I vores søgen efter rødbederne fandt vi heldigvis noget andet rødt, nemlig rødbede spirer, dem måtte vi prøve istedet. Hvilket næsten havde den samme flotte farve som rødbederne.
Vi kunne ikke rigtig beslutte os for hvilke grøntsager vi skulle have, så vi tog bare lidt af alt det vi havde i køleskabet.

Rødbedespirer
Gulerødder
Squash
Avokado 
Mango
Radisser
Forårsløg
Gul peberfrugt

Alt sammen blev skåret i fine tynde strimler. Næste gang skal vi lige skære forårsløget i skiver istedet for de tynde strimler, de er lidt svære at få tygget over når de bliver strimlet på langs. 

Sammen med alle grøntsagerne brugte vi noget røget laks i mindre stykker, og selvfølgelig rispapiret. Start med at dyppe rispapiret i vand og så er du klar til at fylde alt dit yndlingfyld i.  Buk enderne ind og rul sammen til en fast rulle. 

Spis rullerne til den traditionelle peanutsovs eller prøv med denne simple chili mayo, hvor du bare skal blande mayo med srirachasovs og lidt lime saft.


Hvad er dit yndlingsfyld i friske forårsruller?
// Ann

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.