onsdag den 8. juli 2015

Pift din sommersalat op med spiselige blomster


Om vinteren synes jeg det kan være svært at motivere sig selv til at spise salat - det bliver tit til rodfrugter eller grøntsager i stedet for. Om sommeren er det dog en helt anden historie! Der er et eller andet fedt ved at kunne plukke salat i sin have (hvis man har sådan en) eller købe det helt frisk når man handler. Solen gør også at jeg får lyst til mad der er knap så tungt, og det må man jo sige at salat er. Det fede ved sommer er også, at det er så let at pifte sin salat op, så den ser endnu mere indbydende ud. Forskelligfarvede grøntsager og frugter gør meget, men derudover kan man jo også blande spiselige blomster i. 


Der er rigtig mange forskellige spiselige blomster i Danmark, men nogle af dem man kan bruge er forglem-mig-ej og jordbærblomster. Lavendler kan også spises, men er meget kraftige og parfumerede i smagen. Hvis du har morgenfruer i haven kan du plukke kronbladene af og putte dem i. De orange og gule farver lyser rigtig meget op, fx i en grøn salat. 

En anden blomst der er rigtig fin i salater eller ovenpå kage eller jordbær er hyldeblomst. Pluk dem du skal bruge til at lave en omgang hjemmelavet hyldeblomstsaft, og pluk så resten af blomsterne til at pynte din sommerkage. 


Hvis du nu har lidt forskelligt i din køkkenhave kan det jo være at det begynder at blomstre. Det er måske ikke super smart, men til gengæld er der stor sandsynlighed for at du kan spise blomsterne. Her i haven har vi pt blomstrende rucola og citrontimian, og de blomster kan man hvertfald sagtens spise.

Har du spiselige blomster i din have/vindueskarm?

// Lea

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.