mandag den 1. juni 2015

Opskrift: Chokoladekage med hindbærmousse og bærI weekenden havde vi, lidt forsinket inviteret til fødselsdag. Da lejligheden ikke er så stor havde vi nogle af gæsterne til formiddagskaffe og resten til eftermiddagskaffe. Ugen op til er blevet brugt på at bage til begge arrangementer - de ting der kunne komme i fryseren og samtidig være lækre efter en hurtig tur i ovnen.
For noget tid siden var der en på arbejdet der havde den lækreste kage med, og den havde jeg besluttet mig at prøve at lave. Kagen bestod af en kompakt chokoladekage med lækker hindbærmousse og pyntet med jordbær, hindbær og Oreo kiks delt i mindre stykker.Chokoladekage
 • 110 g smør
 • 210 g mørk chokolade
 • 100 g æggeblommer
 • 200 g æggehvider
 • 110 g sukker
 • 35 g hvedemel
Smørret smeltes i en gryde og når det er helt smeltet tages gryden af varmen og den hakkede chokolade røres ud deri. Del æg i hvider og blommer og tilsæt blommerne i chokolademassen. 
Pisk æggehvider og sukker stift og tag et par skefulde og rør i chokolademassen. Når æggehviden erørt helt ud, hældes chokolademassen ned i resten af æggehvidemassen og vend det hele forsigtigt sammen. Til slut sigt melet i og vend det forsigtigt i dejen. 
Jeg tænkte derfor at jeg kunne bruge opskriften på kagen fra Chokoladekage med saltkaramel og lave en hindbær mousse og putte ovenpå.

Til Chokoladekage med saltkaramel skulle dejen fordeles i to forme. Til denne kage brugte jeg en silikoneform på størrelse med en tærteform, og hældte hele dejen i. Bag kagen i ca. 20 min ved 175 grader.

Hindbærmousse
 • 4 bl. husblas
  200 g. hindbær - jeg brugte friske
  50 g. flormelis
  3 dl l. piskefløde
  ½  vaniljestang
Læg husblasten i blød i koldt vand. Hindbærene moses og sammen med flormelis bringes de i kog og tages derefter af varmen. Del vaniljestangen og bland kornene med lidt flormelis inden det tilsættes i de mosede hindbær. Piskeflødes piskes til en let skum. tag 1/3 af flødeskummet og bland i hindbærmosen. Vend hindbærblandingen i den resterende flødeskum og lad den køle af til kagen er kold. 

Fordel moussen på kagen. Inden kagen skal serveres knækkes Oreo kiks i mindre stykker, hindbær skylles og jordbær renses og deles i to. Fordel hele herligheden ovenpå hindbærmoussen i systematisk kaos. 
Så er det bare at vente på at gæsterne kommer, så man kan sætte tænderne i denne herlighed :)
// Ann

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.