onsdag den 13. maj 2015

Fredagskage: hjemmelavede studenterbrød


I dag er det ikke mig der har været i køkkenet men kæresten. Så hvis du skal have gæster i weekenden, eller bare har planer om at skulle forkæles lidt i løbet af weekenden så tjek opskriften her ud..
// Ann


Mørdejsbund:
150 gr hvedemel
75 gr flormelis
75 gr smør
1 æg

Ingredienserne blandes og æltes sammen og sættes på køl i 30 min. før den rulles ud til ca. 20x30 cm. Bunden bages i ca. 10 min ved 200 grader eller når den er gylden og sprød.

Romkugle masse:
500g Blandede kagerester eller 1 stk. Hindbær roulade og 1 stk. Mazarintærte
2-3 spsk. hindbærmarmelade(alt efter behov)
½ flaske romessens
2-3 spsk. Kakao

Ingredienserne brækkes i stykker og æltes sammen indtil du har fået en fast og sammenhængene masse. Massen sættes på køl til den skal smøres på bunden.

(Hvis du ikke har lyst til studenterbrød, er det nu du kan rulle kugler ud af massen og trille dem i krymmel og sætte dem på køl.)

Glasur:
125g flormelis
2 spsk. kogende vand

Flormelis og vand blandes sammen til en glat og lettere fast masse. Det er muligt at du skal bruge en større portion eller tilføje mere flormelis, hvis massen er for våd.

Når bunden er afkølet og romkuglemassen er lavet, kan vi starte med at samle studenterbrødet. Mørdejsbunden smøres med et tyndt lag hindbærmarmelade. Romkuglemassen fordeles ud over bunden. Glasuren smøres på toppen og der drysses med krymmel. Til sidste skærer du studenterbrødene ud i den størrelse du gerne vil have.
Velbekomme
//Nicolai

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.