mandag den 2. marts 2015

Opskrift: Triple chocolate cheesecake


I dag vil jeg fortælle dig en lille hemmelighed - min familie elsker chokolade! Jeg mindes som barn, da jeg boede i Nigeria, at min far ville pakke op til flere kilo marabou i kufferten efter en ferie i Danmark, og efterfølgende i Nigeria blev chokoladen kun fundet frem ved særlige lejligheder. Selvom vi hver især har vores favorit chokolade, så er det helt sikkert at chokolade har en særlig plads i vore hjerter. Da jeg fyldte 25 for et par fødselsdage siden, var mit tema chokolade, og da min lillebror holdt fødselsdag for en uges tid siden var der også fokus på chokolade. Han bad om en triple chocolate cheesecake, som vi lavede for første gang for et par år siden. Derudover var der også chokolade scones, chokolade muffins og chocolate chip cookies på menuen. Har du lyst til chokolade nu? Godt. Me too! Når du laver cheesecaken her (som du selvfølgelig gør, for come on! Chokolade!), så husk at den skal laves dagen før og stå på køl natten over. Og husk at invitere nogle mennesker forbi der kan hjælpe dig med at spise den, for lige meget hvor meget du elsker chokolade, så får du ikke spist den her alene. Jeg taler af erfaring! 

Triple Chocolate Cheesecake:
 • 255 g chokoladesmåkager (oreos eller andre billigere udgaver med den bløde midte skrabet ud fungerer rigtig fint)
 • 6 spsk usaltet smør, smeltet
 • 450 g natural smøreost, stuetemperatur 
 • 300 g sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 4 store æg
 • 220 g creme fraiche
 • 225 g mørk chokolade, smeltet 
 • kogende vand
Forvarm ovnen til 170 grader. Knus chokoladesmåkagerne - put dem evt. i en stærk plasticpose og slå på dem med en kagerulle. Det virker fortrinligt! Rør krummerne sammen med den smeltede smør. Put i en springform og tryk ned med bagsiden af en ske. Bag i ovnen i 10 minutter. Sæt den til side. 

Hvis du har en foodprocessor kan du blende alle ingredienserne sammen, men ellers virker en håndmixer også fint. Pisk smøreost, sukker og salt sammen. Pisk æg i, et ad gangen, efterfulgt af creme fraiche. Til sidst tilsættes den smeltede chokolade. Hæld blandingen over den allerede bagte bund. Fyld din elkedel og kog vandet. Placér springformen i en dyb bradepande og hæld det kogende vand rundt om springformen. Bag i ovnen i en time. Når den har bagt i en time, slukker du for ovnen og lader den hvile i ovnen i yderligere 1 time. Lad den hvile i køleskabet i mindst 6 timer - gerne natten over. Servér med en chokoladeganache på toppen.

Chokoladeganache:
 • 60 ml fløde
 • 110 g mørk chokolade, groft hakket
Sæt fløden over ved lav varme, indtil den koger. Fjern den så fra varmen og rør den hakkede chokolade i. Rør indtil al chokoladen er smeltet. Lad hvile i 2-5 minutter. 

Servér cheesecaken med pisket fløde eller creme fraiche rørt med vaniljesukker. 


Jeg håber du allerede nu er i gang med at overveje hvornår du har mulighed for at lave den her fuldstændigt hjernedøde lækre og fyldige chokolade cheesecake.

// Lea

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.