mandag den 30. marts 2015

Bruschetta fest



Påsken er over os! Jeg håber I havde en dejlig palmesøndag i går og er klar på påskeugen. Jeg ved, at mange jubler når påsken kommer, enten fordi de har fri hele ugen, eller på grund af helligdagene. En af de ting jeg bryder mig mindst om som studerende er, at helligdage ikke nødvendigvis betyder at du har fri. Så mens min facebook er fuld af "Endelig ferie!" statements, så kan jeg se frem til at skulle skrive bacheloropgave på fuldtid. Helst fra i går. Oh well. Men altså, noget af det jeg elsker ved påsken (på trods af skrivedagene) er påskefrokosterne. Om det er med familie eller venner, så synes jeg det er så hyggeligt at mødes og have hele aftenen (eller dagen!) afsat til at spise, snakke og drikke påskebryg. Hvis du skal have venner eller familie på besøg kunne du med fordel invitere dem på bruschetta. Næsten det hele kan gøres klar tidligere på dagen, så du har god tid til at hygge med dine gæster. Og så er det lidt lækkert, at alle gæster helt selv bygger maden som de vil have den til at smage. 




Bruschetta er jo egentlig bare ristet brød med lækkert fyld på toppen, en slags fancy smørrebrød om man vil, og hvis du, som vi gjorde, selv lader dine gæster samle deres bruschetta, så er arbejdet for dig minimalt, plus at ingen kan klage over, at de ikke kan lide maden. Totalt win-win! Du bestemmer helt selv hvilket fyld du køber. Her er listen over det vi havde gjort klar:
  • flutes ristet i ovnen med lidt olie (vi var 7 mennesker og spiste 3 flutes)
  • 2 slags pesto
  • oliventapenade
  • oliven
  • grofthakkede ristede nødder (jeg brugte mandler)
  • flydende honning
  • cherrytomater
  • avocado
  • rucola
  • forårsløg
  • løg
  • asparges stegt på panden
  • radiser skåret tyndt
  • champignon ristet på panden i soja
  • gedeost
  • hvidløgssmøreost
  • mozarella
  • ananasost
  • parmesanflager
  • honningmelon i små stykker
  • chorizo
  • røget laks
  • tørret skinke (fx serrano)
 Servér gerne lækre specialøl eller påskebryg til.

Kombinationerne af ingredienser er utallige, og kun fantasien, og smagsløgene, sætter grænser. Prøv evt. de følgende kombinationer: gedeost + ristede nødder + flydende honning, oliventapenade + mozarella + tomater + asparges, pesto+ laks + avocado + radiser + parmesan eller pesto + chorizo + forårsløg + radiser.  



Hvem inviterer du på påskemiddag?

// Lea

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.