fredag den 19. december 2014

Opskrift: Marcipanjuletræer med pistacie


Langt de fleste har sikkert fået lavet konfekt for længst. Men hvis i alligevel mangler et eller andet, der ikke bare er marcipan med nougat, (eller er kommet til at spise det du allerede har lavet), så skal du prøve de her juletræer. Opskriften er en man kan finde på Odense-marcipan.dk, og jeg synes den er så dejlig nem. 
Du skal bruge: 
200 g hvid chokolade
1 dl fløde (brugte laktosefri)
200 g marcipan
50 g usaltede pistacienødder

(opskriften på Odense-marcipan har også brugt 100 g mørk chokolade. De har dyppet den ene side af juletræet i chokoladen, det sprang jeg over i denne omgang.) 

Hak den hvide chokolade og varm den op sammen med piskefløden. Når chokoladen er helt smeltet tages cremen af varmen og stilles i køleskab. 

Rul marcipanen ud i en firkant på ca. 12x25 cm og læg den i en form af samme størrelse. Smør cremen ud på marcipanen og drys med de hakkede pistacienødder. Jeg ved ikke om det er pga. den laktosefri fløde eller jeg bare ikke havde ventet længe nok. Men min creme var meget flydende, så det kan godt betale sig at vente nogle timer inden du smører cremen på. Stil derefter firkanten i køleskab til de er helt kolde så du kan skære den i trekanter. Hvis du vil dyppe den ene side i den mørke chokolade, er det nu du skal temperere den og dyppe dem deri. Ellers server dem på et fint fad, sammen med dine andre julegodter.


God fornøjelse med juleriet.
/ Ann

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.