mandag den 15. december 2014

Opskrift: Hvid gløgg med et strejf af lakrids


Vi har lidt haft en mission, herhjemme, i december, at finde den bedste hvide gløgg. Det ser ud som om der er to retninger inden for hvid gløgg, enten bruger man æblemost eller også bruger man hyldeblomstsaft. Her i huset, eller lejligheden, er vi klart på æblemost holdet.
Når det så er sagt kan den varieres på mange måder, med en blanding af julekrydderier eller som her med en let lakridssmag. Jeg synes ikke det bliver en nær så kraftig lakridssmag, som hvis man brugte lakridspulver, men en let og naturlig lakridssmag fra stjerneanis og lakridsrod.

Ingredienser:
1 liter æblemost
1/2 flaske tør hvidvin 
4 lakridsrodsstænger 
6 stjerneanis
1/2 dl rørsukker (efter behov)
Økologisk citron
Æbler
Kom æblemost, vin, lakridsrod og stjerneanis op i en gryde. Hvis dine stjerneanis er blevet knust, kan du putte dem i et tefilter, så er det nemt at fiske dem op igen senere.

Vask citronen og riv skrællen af og tilsæt i gløggen. Nu skal den varmes forsigtigt op, uden at komme til at koge, ellers fordamper alkoholen. Jeg lod den varme langsomt op, så den samtidig kunne suge alt lakridssmagen til sig, ca 30 min. Man kan sagtens lade den trække længere tid, hvis man vil have en kraftigere lakridssmag.

Alt afhængigt af, hvor sød din æblemost og din vin er, kan det være du skal tilsætte lidt af sukkeret. Sidste gang jeg lavede denne, var en spiste helt perfekt, så prøv dig frem.

Imens gløggen lige så stille varmer op, skær æbler i små tern og citronen i både og fyld lidt i glasset. 
Når gløggen er varm hældes den over æblerne og citronskiverne. Server evt. Med lidt stjerneanis eller lakridsrod i glasset. Så trænger i også til lidt varmt at drikke når i kommer hjem fra en lang dag, så prøv denne gløgg. Den er et hit herhjemme. Du kan også fylde lidt julekrydderier i et tefilter og lave en mere julekrydret udgave.

/ Ann 


0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.