fredag den 14. november 2014

Inspiration: PakkekalenderJeg ved godt det ikke er december endnu, men man bliver jo nødt til at være lidt på forkant, ikke? Lige meget om man starter med julemusikken i oktober (ligesom mig), eller man venter til 1. december, så er der bare nogle ting der skal være klar inden december, som fx adventskransen og pakkekalendere. 


For et par år siden lavede jeg en pakkekalender til min mand med 24 gaver. Jeg synes det var SÅ hyggeligt at finde på gaver og pakke dem ind til ham, men en selvom han satte pris på den, så sagde det ham ikke rigtig noget at få en pakkekalender. Da det nærmede sig december sidste år lavede jeg derfor ikke en til ham, men jeg nævnte det overfor min lillebror som gav til kende, at han da gerne ville have en! Fordi det næsten var december da han sagde det, havde jeg ikke tid til at lave en til ham sidste år, så det måtte vente til i år. 

Hvis man har børn tænker jeg ikke, at det er så galt at lave en pakkekalender - et par ture i Søstrene Grene og Tiger, og så er man godt i gang. Det er straks værre, når det er voksne mennesker man laver det til. Jeg kunne sagtens finde på 24 gaver til min mand eller min lillebror, men at gøre det uden at gå i minus på kontoen er svært. Derfor har jeg et par tips til at kunne lave en pakkekalender uden at blive alt for fattig.


Gå i gang i god tid. Hvis du ved, at du vil lave en pakkekalender til en næste år, så gå i gang allerede i januar. Hvis du har et helt år til at finde 24 gaver, kan du gøre brug af udsalg i løbet af året, og derudover bliver udgiften også spredt ud over hele året. 

Hav humor. Ikke alle gaver behøver at være gaver der kan gemmes og bruges i flere år. Et par fjollede gaver blandet med brugbare gaver gør det hele lidt mere fornøjeligt.

Tænk spiseligt. Hvis man mangler idéer kan man hurtigt finde en lækker, spiselig (eller drikkelig) ting. Kender du hans yndlingschokolade? Yndlingsøl? Sodavand? Kaffe? Det behøver ikke være dyre ting. Et godt trick er at købe en pose eller æske med noget lækkert, og så dele indholdet ud på flere gaver. Fx. kan man købe en æske Marabou 70% chokolade, hvor der er 21 stykker chokolade a 10g, hvilket kan deles ud på fx 7 gaver. Så er man ligepludselig godt på vej mod de 24. 

Tjek supermarkedet. Supermarkeder har tit nogle kurve med ting til 10 og 20 kr. Her kan der faktisk gemme sig rigtig gode og praktiske gaver. Alle kan jo bruge tape, en ny opvaskebørste eller en billedramme. Hvis man så ovenikøbet er i god tid, kan man tjekke i løbet af året og næsten udelukkende købe gaver fra de kurve. 

Hobbyer. Går han op i biler? Hvad så med rengøringsservietter til instrumentbrættet eller et bilblad? Elsker han at lave mad? Hvad så med lidt lækre krydderier (fx i brevform, som derefter kan deles ud på mange gaver) eller en ny grydeske? Kan han lide at læse? Sørg for at holde øje med diverse bogudsalg i løbet af året. I Arnold Busck kan man tit få klassiske romaner for 30-50 kr.


Hvis du stadig har svært ved at finde på nok gaver, er her et par eksempler jeg har gjort brug af: 
 • bilblad
 • rengøringsservietter til instrumentbrættet i bilen
 • håndvarmere (kan fx fås her)
 • chokolade
 • øl
 • chilinødder
 • plastre
 • læbepomade
 • kaffekop
 • kaffe/te
 • selvklæbende øjne (tænk hvor meget sjov man kan have, med at sætte dem rundt omkring!)
 • lommelærke (kan tit fås til billige penge hos Tiger)
Hvis man tænker sig om, kan det sagtes lade sig gøre at lave en god pakkekalender uden at bruge mange penge. Jeg har i år købt en enkelt gave til 99 kr og en til 30 kr. Så er der et par enkelte gaver til 20 kr, men langt størstedelen er mellem 5 og 10 kr. 


Når du så har fået købt alle gaverne, skal de selvfølgelig pakkes ind og have nummer på. Jeg har i år brugt noget helt simpelt brunt papir, med forskelligt, farverigt washi tape bagpå. Man kan sætte mærke på med numre, men jeg har taget den nemme løsning og skrevet tallene med sort tus. For at holde styr på gaverne, kan det være en god idé at komme dem i en pose eller kasse, så man ved hvor man har dem indtil de skal gives væk. Det gør det også lettere for modtageren at holde styr på dem, især hvis personen ikke har så meget plads at gøre godt med. Laver du pakkekalendere? Har du allerede været i gang? Eller er der jo stadig et par uger - og helt ærligt, hvem ville blive ked af 24 små stykker chokolade? Ikke mig hvertfald!

// Lea

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.