onsdag den 8. oktober 2014

Opskrift: Spidskålssalat med olie-æbleeddike dressing


I dag vil jeg gerne dele en af mine absolut yndlings efterårs- og vintersalater, nemlig en spidskålssalat med en olie-æbleeddike dressing til. Dressingen er et rigtig lækkert pift til salaten, så lad os starte med den.


Du skal bruge:
3 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
1 (med top) tsk honning
salt + peberBland alle ingredienser sammen i en beholder med tæt-omsluttende låg til. (Start med 1/2 tsk salt og lidt friskkværnet peber. Pas på ikke at putte for meget salt i.)


Ryst den godt, så væsken går fra at være gennemsigtig til at være tåget. Smag til, og tilsæt evt. mere salt, peber eller honning.


Opskriften på spidskålssalaten ændrer sig lidt hver gang, alt efter hvad jeg har i køleskabet, så føl jer fri til at improvisere med hvad I nu har liggende. 

Spidskålssalat:
1/2 spidskålshoved
1/2 fennikelhoved
1 1/2 spsk sesamfrø
1 håndfuld mandler
1 lille pære
1 æble


Start med at rist sesamfrøene på en pande, indtil de begynder at poppe. Husk at ryste panden jævnligt, så de ikke bliver sorte. Læg sesamfrøene til side og rist mandlerne indtil de får farve. Hak mandlerne groft.

Snit spidskål og fennikel fint (brug evt. en skræller til fennikel). Skær pære og æble i tern, og bland alle ingredienser sammen i en stor skål. Hæl dressingen over lige inden du serverer den. 
Spidskålssalaten her er super lækker som tilbehør til aftensmaden, evt. i stedet for kartofler eller ris. Herhjemme har vi bl.a. spist salaten til fisk, tærte og kyllingefileter. Jeg kan også sagtens finde på at spise den til frokost, hvis vi har en portion tilbage fra aftenen før. Velbekomme!

// Lea

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.