mandag den 6. oktober 2014

Opskrift: Fladbrødspizza


Mon der findes folk der ikke gider spise pizza? Jeg kan i hvert fald godt lide det. Men det kan godt blive lidt kedeligt, hvis det altid er tomatsovs, skinkestrimler og revet ost. En af mine favoritter er med rucola, tomater i skiver og parmesan. Så da jeg på en blog så denne salat og at den sagtens kunne bruges oven på en pizza, var jeg solgt. Opskriften på rucola, tomat og parmesan pizzaen må i have tilgode til en anden gang. I dag er det denne lækre efterårsudgave der er på menuen. 


Det er kæresten der for det meste laver pizzadejen herhjemme. Det er egentlig bare lidt af noget forskelligt mel og meget på slum, men har prøvet at fiske en opskrift ud af ham. Når man bruger durummel får dejen sådan en lækker blød og meget medgørlig dej. 

Pizza/fladbrødsdej:

2 dl vand (lunken) 
En halv pakke tørgær
150 g durumsmel
100-150 g hvedemel
1/2 tsk Salt 
2 spsk olie

Bland vand og gær. Bland herefter durummelen i og rør til det er rørt ud. Tilsæt herefter salt olie og hvedemel lidt efter lidt til det har en lækker blød konsistens. 

Lad dejen hæve en mindst en halv time. Man kan også sagtens lave dejen om morgenen og lade den hæve i køleskabet til ham kommer hjem fra skole eller job. 

Rul dejen ud, hvis du har ramt den rigtige konsistens kan dejen rulles ud næsten uden mel. Rul dejen ud lidt tykkere end du normalt vil gøre til en pizza. Dryp med lidt olie og drys med noget lækkert salt. Jeg brugte kryddersalt. Bag fladbrød i ovnen i ca 15 min eller til det har fået en let gylden overflade.

Fyld: 

Et par håndfulde rucola
3 Figner i både 
1 frisk Mozzarella plukket i mindre stykker 
1 Avokado i tern 
Pistacienødspesto (opskrift nedenfor)


Når fladbrødet er bagt fordeles fyldet ovenpå, og så er der serveret.

Man kan variere pizzaen ved bruge ricotta istedet for den friske mozzerella. Smør et lag ricotta ud på fladbrødet og fordel efterfølgende det øvrige fyld.


Pistacienødspesto:

En håndfuld saltede, ristede pistacienødder
En stor håndfuld basilikum
1/2 lime
1 fed hvidløg
1/2-1 dl olie 
1/2 håndfuld parmesan (eller anden revet hård ost)

Velbekomme.
// Ann

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.