mandag den 20. oktober 2014

DIY: Græskarlygter


Nu hvor det har været efterårsferie er der sikkert mange der har lavet græskarlygter, men da der stadig er næsten 2 uger til allehelgenesaften, kan man sagtens begive sig ud i et græskar projekt. 
Jeg synes det er rigtig hyggeligt at lave græskarlygter. Man kan lave dem lige så hyggelige eller uhyggelige som man føler for. Jeg har før lavet græskarlygter til Halloweenløb, men i går var det sammen med nogle af vennerne fra kærestens kollegie.


Du skal bruge: 
Græskar
En god kniv
En ske
En sortsæk til underlag
Evt. en tusch til at tegne ansigtet/motivet først. 


Start med at skær et hul i toppen, så du kan komme i ind til kerner og græskarkødet.
Fjern først de bløde kød og græskarkernernem og skrab derefter indersiden af græskaret med skeen, så det kun er det hårde græskar tilbage.


Når du er ved at skrabe græskarkødet ud kan du gennem kernerne til at lave en snack ud af ved at lave ristede saltede græskarkerner. 


Hvis du er lidt i tvivl om hvor stort motivet skal være, eller præcist skal se ud, så kan du starte med at tegne det op på græskaret. 


Man kan lave forskellige effekter i det lys der kommer ud af græskarket ved i stedet for at skære helt igennem, bare at fjerne 1/2 eller 1 cm af det yderste af græskaret. 
Når det er færdigt, sæt et fyrfadslys i, og stil det ved hoveddøren, så det kan sprede lidt hygge/uhygge:)
God fornøjelse

// Ann 

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.