mandag den 22. september 2014

Opskrift: Hjemmelavet nutella/hasselnødecremeHjemme hos mig står den for tiden på ture i det fri, for at finde lækre frugter, bær og denne gang hasselnødder. I løbet af sommeren opdagede jeg en masse hasseltræer i nærheden af, hvor min kæreste bor, og vi besluttede os for at plukke en masse, så vi kunne prøve at lave hjemmelavet nutella. Det har været et projekt et stykke tid, da min kæreste laktoseintolerant og derfor ikke kan spise det meste af det nutella der kan købes i butikkerne.


Ingredienser:
2 dl hasselnødder
1 dl flourmelis
1/3 dl udsødet kakao
2 tsk. hasselnøddeolie
1 tsk vanilje ekstrakt
lidt salt


 Først skulle vi i gang med at knække alle nødderne. Når man finder hasselnødderne ude i det fri, kan nogle af dem være tomme, eller have en lille gæst i form af en stor fed orm, der har gnasket nødden i sig. Man skal derfor tit bruge lidt flere end man regner med, da det ikke er dem alle der har en nød man kan bruge. Alternativt kan man have en pose købenødder i reserve.Når hasselnødderne er knækkede, skal de en tur i ovnen for at tørre, så man kan få skindet af dem. Hold øje med dem, da de hurtigt kan blive for mørke. Jeg gav dem ca 10 minutter i ovnen.Når nødderne er kølet lidt af og man kan holde ved dem, skal skindet af. Flyt hasselnødderne over i en skål eller blender, hvis man har sådan en. Nu skal nødderne hakkes i ca 5 min, husk at skrab ned fra siderne løbende så det hele bliver blendet. Fortsæt med at blende til deres olier frigives og det bliver til en blød masse. Det tager længere tid end man tror, at få den rette konsistens.Herefter tilsættes kakao, flourmelis, olie, vanilje, lidt salt og blend til det bliver en blød og skinnende masse. Så er det bare at fylde det på glas, så er der hjemmelavet nutella til lækre nybagte boller i den nærmeste fremtid.


Du kan både opbevare glassene i køleskabet eller i et køkkenskab i optil en måned, hvis det får lov til at stå så længe.

// Ann

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.