onsdag den 23. marts 2016

Opskrift: Havregrynscookies


Jeg bager ikke særlig mange småkager. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg synes det virker så besværligt. I mine tanker virker det meget mere overskueligt at bage fx muffins eller scones. Alligevel er der noget helt vildt lækkert over småkager - at man kan bage en stor portion, og så opbevare dem i en småkagedåse i en uge uden at det går ud over smagen eller konsistensen. Så kan man lige hapse en lille småkage til kaffen på en helt almindelig hverdag. Luksus. 
De her småkager er ikke bare lækre og sprøde, som småkager skal være, de er faktisk også ret nemme og hurtige at bage. Opskriften er taget fra kogebogen "200 Lækre Kager" af Sara Lewis og er tweaket en smule.

Havregrynscookies:                                 ca. 25 stk
  • 100g smør
  • 1 spsk lys sirup
  • 100g sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 100g fuldkornshvedemel
  • 125g havregryn
Varm smør, sirup og sukker i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og tilsæt natron og ingefær. Rør mel og havregryn i og bland godt. 

Kom store teskefulde af dejen på et par bageplader (de flyder en lille smule ud). Bag dem ved 180 grader i 8-10 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem hvile på pladen i et par minutter, så de stivner, inden du løsner dem og lægger dem over på en rist for at køle af. Opskriften er så simpel at du sagtens kan tage dine små børn med i køkkenet og bage dem sammen som familie her i påskeferien. 

// Lea

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.