torsdag den 3. september 2015

Opskrift: Squashpandekager med chili og rosmarin


Nu hvor studie- og arbejdsstart for alvor er over os, så er det ved at være tid til madpakkefornyelse. Jeg synes altid jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg skal putte i min madkasse, som både smager godt, men som også er sundt. Den anden dag faldt jeg over en Jamie Oliver "jamie & friends" kogebog der hedder GRØNT til kun 15 kr i Super Brugsen. Selvom der var en del opskrifter man måske kendte i forvejen, så er der også nogle opskrifter jeg ikke har hørt om før - bl.a. disse squashpandekager som smager super godt som tilbehør til aftensmaden, men som også smager fint i madpakken dagen efter. 


Jeg rettede en lille smule i opskriften og endte med følgende:
  • 2 bagte squash uden skræl (giver ca. 200 g)
  • 150 g speltmel (eller anden mel)
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 mellemstørrelse, mellemstyrke chili, eller 1 stærk, hakket fint
  • nålene fra 2 kviste rosmarin, hakket fint
  • 30 g revet parmesan (eller anden hård ost)
Start i god tid med at bage din squash. Jeg plejer at halvere den og bage den i ca. 45 minutter, indtil den er helt blød i midten. Mos squashen med en gaffel. Bland æg, mælk, chili og rosmarin i. Bland mel og bagepulver sammen, og bland sammen med resten. Det giver en lidt tykkere dej, end hvad man er vant til fra madpandekager. Steg dem på en pande i olivenolie - ca. 1/2 - 3/4 dl dej til en pandekage. Lad dem stege et par minutter på den ene side indtil der formes bobler i dejen og de begynder at briste. Vend pandekagen og lad dem stege et minuts tid på den anden side. Server med ekstra revet parmesan over og evt. lidt frisk rucola til. 


De kan sagtens spises kolde i madpakken dagen efter, og er især gode med lidt hytteost og kikærter til. Hvad putter du i madpakken for tiden?

// Lea0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.