fredag den 30. januar 2015

Opskrift: Granatæbledrik


Jeg ved ikke med jer, men jeg synes godt nok det er lidt trist med alt det gråvejr og regn... Vi besluttede herhjemme at bringe lidt sol og sommer - eller i hvert fald forår - ind i lejligheden. Det gjorde vi ved at lave en portion granatæbledrik.Granatæbler er nogle sjove nogle, og jeg har altid synes de var lidt besværlige at have med at gøre, fordi der altid er rød frugtsaft overalt bagefter. Det viser sig så at det bare er fordi jeg har grebet hele proceduren forkert an. 


Istedet for at flække den med en kniv og dermed få skåret nogle af kærnerne over, skal man istedet forsigtigt skære toppen af granatæblet.


 Når det er gjort kan man se de sektioner kernerne sidder i. Skær meget forsigtigt ind i granatæblet der hvor de hvide hinder sidder, kun lige en millimeter eller to.


Så kan du tage granatæblet og vride det fra hinanden. Så deler det sig der hvor du har skåret dine små snit.


Det halve granatæble kan nu nemt deles i både, hvor kernerne sidder på.


Så er det bare at pille kerne af det hvide i granatæblet. Kernerne kan holde til mere end man lige regner med. Hvis de altså bare ikke er blevet skåret over.


Man kan næsten ikke undgå at noget af de hvide kommer med over. Men hvis du fylder vand i skålen, og roder lidt rundt i kernerne, så flyder det hvide ovenpå, og så kan man fiske dem fra.

Når kernerne er rensede, hældes de op i en blender sammen med vand. Vi tog ca. 2 cm over kernerne.
Så blendes de godt og grundigt, til at alle kerner er væk.


De hårde kerner der er inde i frugt kernerne falder til bunden i blenderen, så for at få den rene drik tilbage, kørte vi det hele igennem en si et par gange. Det kan være en fordel at det er en meget fin si, så kan du måske nøjes med at køre dem igennem en enkelt gang.


Så er der bare den lækreste grantæbledrik tilbage. Alt afhængigt af, hvor søde og modne dine granatæbler er kan du tilsætte lidt sukker. Jeg tilsatte lidt rørsukker, ca. 2-3 spiseskeer til 7 dl drik.

Jeg håber i også kan fornemme at den smager lidt af forår.
Det hjælper i hvert fald lidt på det her triste vintervejr.

// Ann

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.