mandag den 8. september 2014

Opskrift: Brombærtærte


Den anden dag besluttede min kæreste og jeg os for, at se om vi ikke kunne finde nogle brombærbuske i nærheden af, hvor jeg bor. Jeg har ikke før været på jagt efter brombær, så jeg måtte bare kigge lidt rundt i de grønne områder i kvarteret.

Der blev slået græs på stierne i området med nogle store maskiner, men ellers havde vi det hele for os selv. Vi havde fundet en fin busk i kanten af stien med en masse store lækre bær. Vi blev dog jaget væk og samtidig med at maskinen slog græsset, slugte den også hele busken. Så jagten på brombærbuske måtte fortsætte et andet sted.


Da vi havde fyldt bøtterne gik turen hjemad, og på vejen finder vi selvfølgelig et kæmpe brombærkrat, endnu tættere på, hvor jeg bor. Bærrene var ikke helt modne (og vores bøtter var fyldte), så der må jeg kigge forbi en anden dag.Da min kæreste er laktoseintolerant kan bagning tit være lidt besværligt, og man skal være lidt kreativ, for at finde alternativer til nogle af de mælkeprodukter der ikke findes i en laktosefri variant. Der er heldigvis nogle laktosefri produkter man kan vælge i mellem.


Dej:
1/2 dl cremefraiche (i stedet for kvark)
½ dl sukker
1 spsk. Vaniljesukker
1½ spsk. Olie
2 dl hvedemel
½ tsk. Bagepulver
Lidt salt

Fyld:
200 g brombær
2 æg
½ dl sukker
1 spsk. Vaniljesukker
½ dl cremefraiche
50 g finthakkede cashewnødder (da jeg ikke havde hverken mandler eller hasselnødder.)

Bland alle ingredienserne til dejen i en skål. Tryk dejen ud i formene, jeg valgte en mellem str. form og 4 små. Stil dem herefter i køleskabet i 30 minutter.Læg brombærrene i formene. 


Pisk de øvrige ingredienser til fyldet sammen, og hæld dem over bærrene. Tærterne bages nederst i ovnen ved 175* i ca. 20 min.

 Køl tærterne lidt af, og de er klar til servering, evt. med fx cremefraiche eller fløde.Velbekomme :)

// Ann

0 kommentarer:

Søg i denne blog

Om Bloggen

I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.

Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.

Etiketter

Opskrift (103) inspiration (53) DIY (52) bagværk (37) Jul (26) Dessert (25) Kage (22) aftensmad (22) sommer (18) Efterår (17) Efterårsmad (17) Snack (17) Advent (16) Morgenmad (16) indretning (13) chokolade (11) Hækle (10) Foto (9) Garn (9) julepynt (9) forår (8) guide (8) sommermad (8) æbler (8) Gaver (7) Papir (7) naturensspisekammer (7) brunch (6) forret (5) Brombær (4) Hasselnødder (4) Rejse (4) frokost (4) varme drikke (4)

Følg os på Bloglovin'


Følg os på Instagram

Pin it!

Om os

Om os
Lea & Ann
Leveret af Blogger.