onsdag den 4. november 2015
Opskrift: langtidshævet kartoffelbrød
Det er ret lækkert at sætte en brøddej til hævning fredag aften, så man kan lave lækkert nybagt brød til morgenmaden lørdag.
Du skal bruge:
300 g hvedemel
100 g havremel
100 g grahamsmel
200 g kartofler
2 dl vand
3 dl mælk
15 g gær
1 spsk honning
2 tsk salt
Skræl kartofler og skær dem i mindre tern, kog dem møre i vand og mælk. Lad blandingen køle af til ca. 37 grader.
Opløs gæren i blandingen og tilføj efterfølgende de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen, den skal være blød og let klistret.
Lad dejen hæve i køleskabet natten over i en skål, hævekurv eller dejfad drysset med durumsmel.
Vend forsigtigt dejen ud af skålen og sæt brødet ind i en 250 grader forvarmet ovn. Skru straks ned til 220 grader. Lad brødet bage i ca. 25 min og køl herefter af på en bagerist.
Hvad er dit yndlings hjemmebagte brød?
// Ann
Abonner på:
Kommentarer til indlægget
(Atom)
Søg i denne blog
Om Bloggen
I tænker måske, hvad står MTOTFLS for? Det er egentlig ret simpelt. M står for mandag, T for tirsdag, O for onsdag osv.
Bloggen er en livstilsblog med en blanding af DIY, opskrifter, fotografering og andre ting vi får vores hverdag til at gå med.
Etiketter
Opskrift
(103)
inspiration
(53)
DIY
(52)
bagværk
(37)
Jul
(26)
Dessert
(25)
Kage
(22)
aftensmad
(22)
sommer
(18)
Efterår
(17)
Efterårsmad
(17)
Snack
(17)
Advent
(16)
Morgenmad
(16)
indretning
(13)
chokolade
(11)
Hækle
(10)
Foto
(9)
Garn
(9)
julepynt
(9)
forår
(8)
guide
(8)
sommermad
(8)
æbler
(8)
Gaver
(7)
Papir
(7)
naturensspisekammer
(7)
brunch
(6)
forret
(5)
Brombær
(4)
Hasselnødder
(4)
Rejse
(4)
frokost
(4)
varme drikke
(4)
Leveret af Blogger.
0 kommentarer:
Send en kommentar